Kvällsfilosofier, mål och värderingar.

Det är vad jag hade snurrandes i huvudet igår kväll. Jag hade nog kunnat sitta och skriva om det varv på varv i hundra år men tänkte att jag bara ska dela med mig av en liten del av det och sommarens planer.
 
Igår hade jag en hel del intressanta samtal både hemma och på jobbet om vardagen och hur jag möter den. Det är alltid intressant och inspirerande att lyssna på vad andra har att komma med när det kommer till den biten. Vissa saker tar man till sig och andra saker skrattar man åt och skattar sig lycklig över att inte tycka likadant.
 
Jag är en person som alltid trott mig vara ganska lat och bekväm, som hällre lägger upp fötterna på bordet och gör ingenting. Men jag har insett de senaste två åren att det beteendet gjorde mig mer stressad och nästan olycklig. Jag är en person som älskar fart i livet, jag vill se förändringar och sätta upp nya mål att sträva emot.
Visst, jag kan behöva en extra paus lite här och där. Om så bara fem minuter innan jag kör igång igen eller om det är längre. Men över lag så känner jag ändå att jag är bra på att hitta luckor i allt skyndande där tiden står still för en stund.
Stallet är en sådan plats. Hos Lex så kan jag koppla av och bara fokusera på här och nu. Det är en känsla som jag tror bara vi hästmänniskor förstår oss på. Vi kan skynda skynda skynda även när vi är i stallet och ändå så är det så avkopplande på något sätt.
 
Men ibland så behöver jag någon som drar i handbromsen. Jag är alltid steget före i tanken. Jag glömmer ofta att se vad som händer och är bra här och nu istället för att se det jag vill förändra och förbättra.
Det är där min fantastiska sambo kommer in i bilden. Senast igår så fick han stoppa mig och säga åt mig att slappna av och bara njuta av det vi har nu. Han har så rätt!
 
Vi har ett hem som är vårat alldeles egna. En stor jättefin vindsvåning MITT inne i centrala Göteborg. Visst har vi våra mål och drömmar om vad vi vill göra med den och kanske till och med så långt som vart vi vill ta vägen efter att vi känner att vi vill flytta men allvarligt, det kommer när det kommer. Ett steg i taget, inte tio på en gång!
 
Så är det väl med det mesta, även mina egna prestationer. Jag ska börja värdera det jag gör mer. Känna mening i allt jag gör istället för att söka en bekräftelse från andra att det jag gör är bra. Allt utom mina egna bedömningar om min prestation ska bli en bonus. Det är i alla fall målet att jag ska känna. Självförtroende är nog ett bra ord.
 
I sommar då? Jo! Vi tar den korta verisionen.
Nästa helg, den 5e för att vara exakt är det kalas här för Alwin som fyller 8år (Han fyller dock den 8e Juli). Sedan är barnen hos oss den veckan som kommer (v28) och då ska vi fira Alwin på morgonen innan jag går till jobbet, tråkigt nog så jobbar jag, och sedan på kvällen när jag slutat om allt går vägen så åker vi upp till dalarna och stannar där till lördagen.
Sedan är inte så mycket planerat för min del mer än jobb fram till v 32. Då drar jag och min underbara familj till Rhodos i en vecka. Ska bli fantastiskt! 
 
Mer än så hann jag inte med om sommaren för nu måste jag rusa till bussen så jag inte blir sen till jobbet!
 
/Elli